Wanneer er een kleurkeuze gemaakt kan worden bij het product, welke wij verkopen in onze internetwinkel, wordt dat daarbij aangegeven.

Kleuren zijn erg gevoelig. Een kleine tint verschil met een reeds bestaand product is mogelijk. Zeker geldt dit voor transparante kleuren (CBM codering) op hout. De kleur van de houtsoort zelf heeft ook al een bepalende factor voor de uiteindelijke kleur en hout is geen homogeen product. Denk aan verschil in nerfstructuur, noesten enzovoort.

RAL-kleuren

RAL is een coderingssysteem om kleuren van onder andere verf te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld en staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen.

Indien u een RAL-kleur uitkiest met behulp van deze pagina (wij geven de link naar de pagina http://www.ralkleuren.com welke wij mogen gebruiken van de eigenaar van de site), moet u er rekening mee houden dat er mogelijk kleurverschil is in vergelijking met de werkelijke RAL-kleur. Gebruik deze pagina dus alleen als referentie.

Kleuren hebben vaak namen.

Focus u niet te veel op de omschrijving van een kleur. De kleur is vaak maar bedacht door de leverancier of fabrikant van het product. Het geeft wel een indicatie maar niet iedereen ervaart de naam van de kleur als de juiste.

Kleur passend bij uw bestaande meubels / interieur?

Misschien wilt u een product bestellen wat qua kleur / tint bij uw bestaande meubels of interieur past. Vaak is een kleur nog te achterhalen bij de leveraciers van die producten of staat het er zelfs op. Komt u er niet uit? Dan is overleg met ons altijd wel mogelijk.

Heeft u een stukje materiaal van de gewenste kleur of tint?

Dat maakt het makkelijk. Stuur het aan ons op. Dan kan de juiste kleur aangemaakt worden.

Andere kleurcoderingen en omschrijvingen dan CBM en RAL?

Weet u een kleurnummer of omschrijving van een bepaald verfmerk dan kunnen wij daar veelal ook dezelfde kleur in leveren. Zoals eerder gezegd: "Focus u niet te veel op een kleuromschrijving, die is meestal gewoon maar door de fabrikant bedacht".

© 2011 - 2021 Gerari-Dutch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel