boekenmolenzwart4etagesaluminiumaccentenmaatvoering.jpg

De boekenmolen 

Dit is een praktisch meubel om boeken in te plaatsen. Het is een ronddraaiend boekenkastje met grote opslagcapaciteit op een kleine ruimte. De eerste exemplaren hiervan werden zo'n 200 jaar geleden gemaakt. Toen nog rond, maar dat was niet zo praktisch omdat boeken nu eenmaal rechthoekig van vorm zijn. De boekenmolens werden vierkant, zodat alle ruimte benut kon worden. In de loop van de tijd zijn er veel van gemaakt. Vooral van mahonie en eikenhout en vaak rijkelijk versierd met inlegwerk van leer, ivoor en hout. Er zijn vele variaties gemaakt wat betreft de voet of het onderstel en traliewerk middels houtdraaiwerk en allerlei sierlijke profileringen van het hout. De boekenmolen is van tijd tot tijd populair geweest. Ook nu weten velen hun woning, bibliotheek, studeerkamer of kantoor met smaak in te richten met het plaatsen van een boekenmolen. Ze zijn te vinden in verschillende inrichtingsstijlen, van de klassieke tot aan de moderne of trendy inrichting. Een antieke boekenmolen kan heel mooi zijn, maar ze zijn niet dik gezaaid te vinden. Wij maken nieuwe boekenmolens. Modernere varianten maar ook de klassieke van vroeger. En dat met de keuze mogelijkheid in de afmetingen en het aantal etages. Een andere benaming voor deze ronddraaiende boekenkast is boekencarroussel.

Een sfeervol en praktisch meubel

In de boekenmolens kunnen al snel een behoorlijke aantallen boeken geplaatst worden. Bijvoorbeeld 49 stuks in een 2 etages hoge boekenmolen. Hij is handig want de boekenmolen is een rondraaibare boekenkast. Zo kunt u gemakkelijk opzoek naar uw boek. De boekenmolen kan vrijstaand in een ruimte geplaatst worden en geeft een sfeervol beeld. Een mooie kast voor uw bibliotheek. 

Nieuwe boekenmolens door ons gemaakt

Gerari-Dutch biedt u de mogelijk tot het bestellen van door ons ontworpen en al eerder vervaardigde nieuwe boekenmolens. Deze modellen zijn gemakkelijk te bestellen via onze internetwinkel. Een nieuwe boekenmolen wordt na bestelling gemaakt en heeft een levertijd van ongeveer 5 tot 6 weken, maar informeert u hier naar. Ook biedt Gerari-Dutch u de mogelijkheid om, in overleg, te kiezen voor variaties op de getoonde modellen, zoals de kleur, de houtsoort, het aantal etages en de hoogte van de etages. Tevens staan wij open voor het vervaardigen van een geheel ander model boekenmolen naar voorbeeld of omschrijving. 

Cadeau

Het is een mooi cadeau voor de boekenliefhebber.  

Informatie en bestellen

Prijzen, foto's en informatie over de boekenmolens vindt u op deze pagina en u kunt ze hier bestellen.

Zie voor meer informatie over onze werkwijze. 

Heeft u vragen?

Stel ze gerust. Per email of telefoon. Uw vragen worden spoedig beantwoord.

boekenmolen collage

© 2011 - 2024 Gerari-Dutch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel